Šī recepte ir patiešām jāpieraksta uzreiz, jo tad, kad jūs vienreiz šādā veidā šīs kotletītes pagatavosiet, jums to gribēsies atkārtot vēl un vēl. Sastāvā nav gaļas, taču tās ir sātīgas un ļoti garšīgas.
Šādas kotletītes var ēst gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās. Gan kā ģimenes vakariņas, gan arī celt viesību galdā, un ticiet – visi ciemiņi jums vaicās pēc receptes. Sastāvdaļu klāsts jūs patīkami pārsteigs, jo izmaksas nav dārgas, turklāt šīs kotletes vēl arī ir ļoti viegli pagatavojamas.
Tās var ēst arī ar piedevām, piemēram, ja tās ēdat pusdienās, vai arī ar skābo krējumu vai jogurta mērcīti un salātiem, ja tās ēdīsiet vakariņās.
Sastāvdaļas:
Biezpiens – 180 grami
Vārītas olas – 2 gab.
Nevārīta ola – 1 gab.
Cietais siers – 50 grami
Kabači – 100 grami
Milti – viena ēdamkarote ar “kaudzīti”
Sāls, pipari – pēc garšas
Pētersīļi – pēc vajadzības
Lasi vēl: Lietuvietis agrā rīta stundā mežā iemūžina video kadros pasakainus brīžus (+ VIDEO)
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc biezpienu, rīvētu cieto sieru, sasmalcinātas vai uz rupjās rīves sarīvētas vārītas olas, vienu jēlu olu, uz rupjās rīves sasmalcinātu kabaci, kas pirms tam jānomizo. Sasmalcinātus pētersīļus, pievieno tam visam sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa, lai veidojas viendabīga masa.
2. Pannā uzkarsē augu eļļu, ar ēdamkaroti veido kotletītes no samīcītās masas un liek cepties pannā. Cep no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam noņemiet no pannas un uz brīdi lieciet nosusināties uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa.
3. Pasniedza ar piedevām, salātiem, krējumu vai jogurtu – kā jums pašiem vislabāk garšo.